dijous, 9 de juny de 2016

Melmelada amb productes de temporada

Actualment es poden trobar un gran nombre de fruites i verdures durant tot l'any. Però per què és important menjar els productes de temporada segons la zona on vivim? Quins beneficis ens aporten?

Actualmente se pueden encontrar un gran número de frutas y verduras durante todo el año. Pero ¿por qué es importante comer los productos de temporada según la zona donde vivimos? ¿Qué beneficios nos aportan?


Meló a l'hivern, castanyes a l'estiu i maduixes a la tardor,... això és normal? La globalització ens ha portat a aquesta situació. De vegades hi podem trobar alguns beneficis perquè... a qui no li ve de gust un grapadet de cireres al setembre o unes maduixes en ple hivern?
Però hem de saber que tot té unes conseqüències i que existeix una "lletra petita" que no llegim quan anem a comprar.
Primer de tot hem de pensar que si a la zona on vivim, la climatologia no és l'adequada per cultivar segons quines fruites o verdures, aquell producte haurà estat importat d'algun altre país, amb tota la despesa energètica que això comporta.
I el més important és que serà molt més saludable consumir productes de temporada,  ja que han crescut de manera natural sense necessitat d'utilitzar substàncies que n'acceleren el seu desenvolupament. Segurament també seran productes més frescos i que conservaran millor els seus nutrients. A part dels beneficis que tot això comporta a nivell de consum, comprant aliments de temporada afavorim a una agricultura més respectuosa i sostenible i a una cura pel medi ambient.


Melón en invierno, castañas en verano y fresas en otoño,... ¿esto es normal? La globalización nos ha llevado a esta situación. A veces podemos encontrar algunos beneficios porque... ¿a quién no le apetece un puñado de cerezas en septiembre o unas fresas en pleno invierno?
Pero debemos saber que todo tiene unas consecuencias y que existe una "letra pequeña" que no leemos cuando vamos a comprar.
Antes que nada debemos pensar que si en la zona donde vivimos, la climatología no es la adecuada para cultivar según qué frutas o verduras, aquel producto habrá sido importado de otro país, con todo el gasto energético que esto conlleva.
Y lo más importante es que será mucho más saludable consumir productos de temporada, ya que han crecido de manera natural sin necesidad de utilizar sustancias que aceleran su desarrollo. Seguramente serán productos más frescos y que conservarán mejor sus nutrientes. Aparte de los beneficios que todo esto conlleva a nivel de consumo, comprando alimentos de temporada favorecemos una agricultura más respetuosa y sostenible y un cuidado por el medioambiente.


Un dels aliments que ara està en el seu millor moment, tant de gust com de nutrients, són les maduixes. Per això vull compartir amb vosaltres una recepta per fer melmelada de maduixa. La majoria de melmelades que es poden trobar als supermercats tenen un tant per cent molt alt de sucre, a part que normalment és sucre refinat, aquesta conté tan sols una mica de sucre morè. Esteu preparats?

Uno de los alimentos que está en su mejor momento, tanto de sabor como de nutrientes, son las fresas. Por eso quiero compartir con vosotros una receta para hacer mermelada de fresa. La mayoría de mermeladas que se pueden encontrar en los supermercados tienen un porcentaje muy alto de azúcar, además de que normalmente es azúcar refinado, esta contiene tan solo un poco de azúcar moreno. ¿Estáis preparados?


Ingredients:
1kg de maduixes
250g de sucrè morè
El suc d'una llimona
1 cullerada petita de agar agar (per espessir)

Ingredientes:
1kg de fresas
250g de azúcar moreno
El jugo de un limón
1 cucharadita de agar-agar (para espesar)


Un cop tenim les maduixes ben netes, les tallarem a trossos i les deixarem a macerar mínim 2 horetes amb el sucre perquè la fruita comenci a treure el suc.

Una vez tenemos las fresas limpias, las cortamos en trozos y las dejaremos a macerar mínimo 2 horitas con el azúcar para que la fruta comience a sacar el jugo.


Les posarem en una olla juntament amb el suc de la llimona i farem que vagi bullint durant uns 30 minuts. Anirem remenant de tant en tant perquè no s'enganxi. Quan faltin uns 5 minuts hi afegirem l'agar agar.
Prèviament haurem esterilitzat pots de vidre. Per esterilitzar-los podeu bullir-los amb aigua uns 15 minuts i deixar-los assecar.

Las pondremos en una olla junto con el zumo del limón y haremos que vaya hirviendo durante unos 30 minutos. Iremos removiendo de vez en cuando para que no se pegue. Cuando falten unos 5 minutos añadiremos el agar agar.
Previamente habremos esterilizado botes de cristal. Para esterilizarlos podéis hervirlos con agua unos 15 minutos y dejarlos secar.


Per saber si ja està llesta la melmelada podeu agafar-ne una mica amb una culleradeta i deixar-la refredar, d'aquesta manera, podreu veure'n la consistència i podreu tastar-la per si us sembla que és prou dolça.
Aneu en compte quan ompliu els pots, procureu fer-ho a poc a poc per tal que no es rebentin. Primer podeu omplir-los una mica tots i després els acabeu d'omplir.
Amb aquesta quantitat de maduixes us sortiran uns 3-4 pots mitjanets de melmelada.
Espero que us agradi i si la proveu m'expliqueu com us ha anat! Bon profit!!

Para saber si ya está lista la mermelada podéis coger un poco con una cucharadita y dejarla enfriar, de esta forma, podréis ver la consistencia y podréis probarla por si os parece que es suficiente dulce.
Id con cuidado cuando rellenéis los botes, procurad hacerlo poco a poco para que no se rompan. Primero podéis rellenarlos un poco todos y después los termináis de llenar.
Con esta cantidad de fresas os saldrán unos 3-4 tarros medianos de mermelada.
Espero que os guste y si la probáis me contáis como os ha ido! Buen provecho!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada